Festival mladihIstaknuto

Danas počinje 2. Guitar fest Tuzla
Večeras će se u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla održati koncert otvorenja 2. Internacionalnog festivala klasične gitare. Od 20:30h će nastupiti Zoran Krajišnik, nakon koncerta na platou HKC-a će svirali Muris Varajić.

Drugi internacionalni festival gitare Tuzla će se održati u periodu od 07.08. do 10.08. u sklopu kojeg će se održati masterclass, koncerti, muzičke diskusije i promocija instrumenta.

Možda će Vas zanimati i:

Guitar Fest Tuzla počinje svečanim otvorenjem 07. augusta , koncertom legendarnog gitariste i profesora na akademiji u Novom Sadu, Zoranom Krajišnikom.  Otvorenje i  koncert će se održati u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 20:30h

Poslije otvorenja organizovano je druženje uz after koncert Murisa Varajića na platou Hrvatskog kulturnog centra sa početkom u 21:30h.

Drugi dan  festivala predstavit će nam se koncertom virtuoz Goran Krivokapić, jedan od trenutno najtraženijih gitarista  na svijetu.

Za treći  dan festivala publika će imati priliku prisustvovati koncertu koji će izvesti Edin Karamazov, umjetnik koji  je ostvario jednu od najzapaženijih karijera u svijetu klasične muzike. Karamazov je nastupao sa Stingom i mnogim drugim imenima svjetske scene.

Zadnji dan festivala održat će se koncert polaznika masterclass-a i zatvaranje festivala.

Svi koncerti će se održavati u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 20.30h

Guitar Fest je sastavni dio Festivala mladih Tuzla. Prvi Festival mladih je u Tuzlanskom kantonu okupio hiljade mladih ljudi. Održano je preko 30 aktivnosti u saradnji sa 30 organizacija sa područja Tuzlanskog kantona, ove godine će Festival realizovati preko 50 aktivnosti u oblastima umjetnosti, aktivizma, sporta, ekologije itd. Krajnji cilj ove inicijative je da Tuzla postane Europska prijestolnica mladih.

Pored koncerata, tokom trajanja festivala isplanirane su cjelodnevne aktivnosti:  (masterclass, kamerna muzika , orkestar gitara i predavanja na temu). Aktivnosti će moderirati učesnici kojima će se pridružiti predavači  Emir Ibrakić te tuzlaci Elvis Sivčević i Sanel Redžić.

Tokom festivala biće upriličene promocije instrumenata i gitarskog potrošnog materijala: (Zoran Kuvač, Yamaha,Gewa, Hannabach).

Prijave su otvorene u dvije kategorije: za aktivno i pasivno učešće.

Aktivno učešče je za učenike koji će direktno učestvovati u masterclass-u, pasivno učešće podrazumijeva ulazak na koncerte i pasivno praćenje masterclass-a.

Za više informacija o Drugom internacionalnom festivalu gitare Tuzla posjetite www.guitarfesttuzla.com

.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button