Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

Jasmin Alibegović (25) novinarskim radom stavlja akcenat na mlade u BiH

Big BangPROFIL KANDIDATA:

Jasmin Alibegović

KATEGORIJA: MEDIJI I MEDIJSKI UTICAJ

MJESTO: SARAJEVO

 

Jasmin Alibegović je rođen 19.10.1996. godine, od ranog djetinjstva živi u Sarajevu. Završio je Osnovnu školu „Isak Samokovlija“, a potom i Srednju ekonomsku školu u Sarajevu. Stručno zvanje Bakalaureat/bachelor žurnalistike/komunikologije stekao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu 2018. godine, a zatim na istom fakultetu završio i master studij komunikologije te sada privodi kraju pisanje master teze.

Njegov cilj je kroz svoj profesionalni, novinarski rad da ispriča lijepe priče, s posebnim akcentom na mlade koji su najveći potencijal Bosne i Hercegovine.

Jasmin je od srednjoškolskih dana član Omladinske novinske asocijacije u Bosni i Hercegovini (BiH) te kroz volonterski, a kasnije i saradnički angažman piše za magazin „Karike.ba“. Potom bio angažovan u Radio Televiziji Federacije BiH na poslovima pripremanja i unosa vijesti na portalu „federalna.ba“, a nakon toga imao saradnički angažman na portalu „avaz.ba“. Od avgusta 2019. godine angažovan je kao saradnik portala „balkans.aljazeera.net“.

Kao učesnik projekta “New Age Journalism” Centra za razvoje medija i analize i Online magazina Žurnal od decembra 2017. do juna 2018. godine priredio je autorski film “Studenti sa invaliditetom i vlast bez sluha” te istraživačku priču Metadonski centar u Kantonu Sarajevo: “Građani negoduju, institucije 15 godina ne rješavaju probleme“.

Koautor publikacije “10 priča o uspjehu i zajednici: društveno poduzetništvo i održivost na Zapadnom Balkanu”, izdate od strane Fondacije Mozaik 2021 godine. Učesnik je programa “Youth Trail – Youth and Media in Focus“ u organizaciji OSCE-a kao i konferencije o medijima u jugoistočnoj Europi (SEEMC) održanih u Tirani 2021. godine. Takođe je član Udruženja BH Novinari te Balkanske mreže naučnih novinara.

Jasmin Alibegović je kandidat za priznanje #herojigeneracije u kategoriji Mediji i medijski uticaj. 

Glasajte za njega klikom OVDJE

Ostale kandidate možete pogledati na www.bigbang.kameleon.ba.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button