Tuzla

Drugi po redu Buvljak bez novca u Tuzli

Razmjena stvari i predmetaAktivnost je namijenjena razmjeni materijalnih dobara poput nakita, odjeće i igračaka koje se više ne koriste, a koje mogu poslužiti drugima.

Predsjednica Omladinskog pokreta Revolt, Almasa Bečić, kaže da je ovo aktivnost koju Revolt sprovodi unazad nekoliko godina. Na taj način žele produžiti život stvarima koje se ne koriste, ali i boriti se protiv nepotrebnog zagađenja zemlje.

‘Prošlogodišnji buvljaci okupili su mnogo raje iz Tuzle, a istu priliku imat će svi naši sugrađani i sugrađanke ponovo sada u petak.

Na buvljaku ćemo razmjenjivati odjeću, igračke i nakit, dakle sve ono što više ne koristimo, a nekome bi moglo da poslužiti. Stoga pozivamo sve zainteresovane da ponesu stvari koje im ne trebaju, a uzmu sve ono čime će osvježiti svoje ormare i prostor’, kaže Almasa.

Ovogodišnji Buvljak bez novca održat će se u petak, drugog septembra, u caffeu Urban BeaTZ. Nakon toga aktivisti i aktivistice Revolta će organizovati kratko druženje posvećeno mladima.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button