Lifestyle

3 jednostavna, ali efikasna načina da ostanete pozitivni u životu










Bilo da ti je dan, sedmica ili mjesec bio loš, pozitivan stav u stresnim vremenima, ima veze sa perspektivom prema sebi i svijetu oko tebe. Uvijek se podsjeti da je život jedno putovanje, a da su usponi i padovi sastavni dio. Ako vjerujemo u sebe, možemo sve prevazići.

Voli sebe

Foto: freepik

Prvi korak u prevazilaženju teških vremena je da budeš ono što jesi. Ukoliko vjerujemo u sebe, jači smo i otporniji na teške situacije koje nas snađu. Vježbanjem ljubavi i poštovanja prema sebi, podsjetićeš se na svoje najjače i najbolje kvalitete.

Donosimo ti nekoliko brzih načina kako da ljubav i poštovanje prema sebi primijeniš u svakodnevnom životu:

  • Praktikuj neku vježbu koja će ti podići samopouzdanje. Meditacija, joga, pozitivne misli i slično, pomoći će ti da voliš sebe.
  • Slušaj sebe! Iskrenost prema sebi i svojoj okolini. Ako ti večera ili kasni izlazak nisu po volji, poštuj svoju volju i ono što osjećaš, i reci prijateljima da ćeš im se pridružiti neki drugi put.

Vježbaj saosjećanje – čak i najmanji gestovi mogu učiniti veliku razliku

Foto: freepik

Kada nesebično pomogneš nekome, desi se magična veza i pozitivna vibracija koja ti kasnije može pomoći kada se osjećaš loše. Možeš svakodnevno vježbati saosjećanje, a mi ti donosimo i načine kako da to radiš:um

tijelo

  • Udijeli kompliment. Nađi vremena da pohvališ radnog kolegu, prijatelja ili stranca u liftu. Čak i najmanja gesta i sitnica može popraviti nečiji dan. Tako da ne oklijevaj, pričuvaj drugome vrata, reci nešto lijepo i dozvoli sebi pozitivne vibracije.

Resetuj svoj um i tijelo

Foto: freepik

Brz ritam života, stres i nervoza, neprijatelji su zdravog i balansiranog tijela i uma. Vrijeme je da usporiš i da se „resetuješ“. Vrati se na početni nivo i uživaj u malim, jednostavnim stvarima. Spremi krevet, operi suđe, pokosi travu i ovi zadaci će ti pružiti zadovoljstvo i smanjiti stres. Ne žuri da odmah poslije alarma za buđenje, brzo popiješ kafu i odeš na posao. Umjesto toga, uspori malo i uživaj u mirisu pečenog zrna kafe, pogledaj kroz prozor, uživaj u pogledu, maštaj.

Voli sebe, voli ljude oko sebe, uspori tempo i uživaj u svim malim stvarima oko tebe.

Izvor: aconsciousrethink.com



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button