BiH

Stop vršnjačkom nasilju: Stotine Sarajlija u šetnji za Mahira













 Nekoliko stotina ljudi učestvovalo je u mirnoj šetnji, kojom se želi naglasiti i upozoriti na opasnost od vršnjačkog nasilja u školama. Prije početka šetnje, koja je krenula sa Trga djece Sarajeva prema Marijin Dvoru, do Zgrade institucija BiH, prisutnima se obratio Dubravko Lovrenović.

“Tužilaštvo i MUP Kantona Sarajevo sa svim mogućim kapacitetima rade na istrazi, i to je ono što je važno. Mi vjerujemo nadležnim institucijama, ali bojimo se da zakonska legislativa ni Tužilaštvu ni policiji ne daje potpuno odriješene ruke. Daje im dovoljno šanse i prostora, to je naše uvjerenje. Nadamo se da zločin počinjen nad Mahirom i njegovim najboljim drugom neće proći nekažnjeno”, kazao je Lovrenović.

On je dodao kako je nekažnjen zločin ujedno i najteži zločin.

“Zbog naše djece moramo se boriti. Ovaj slučaj zadire u najosjetljivija pitanja današnje BiH i zbog toga će ovaj slučaj pokazati imamo li mi Bosanci i Hercegovci imalo ponosa. To će pokazati jesmo li se navikli na zlo i je li to normalna pojava”, napomenuo je Lovrenović i dodao da su se pojavile gnusne laži prije sedam dana u medijima u slučaju Mahira koje je demantirao.

“Imam čvrste dokaze za to. Kada ću izaći u medije ne zavisi samo od mene. Ono što je sigurno jeste da ću ja nastaviti da govorim i da se borim”, zaključio je Lovrenović.

Istim povodom “Šetnja za Mahira” organizovana je danas u Goraždu, a učesnicima su podijeljene ljubičaste vrpce, kao simbol borbe protiv nasilja nad djecom.

Izvor: klix



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button