BiH

Barbarez u ‘Zlatnom septembru’ sa mališanima oboljelim od raka

Zlatni septembar

Ovogodišnji septembar bi mogao biti obojen plemenitim bojama jer Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ nastavlja sa aktivnostima podizanja svijesti o dječijem raku. Manifestaciji će se pridružiti i bivši reprezentativac BiH Sergej Barbarez.

Udruženja je saopštilo da će, u sklopu proslave rođendana BH Telecoma, mališani oboljeli od raka imati priliku družiti se sa Sergej Barbarezom petog septembra u Pionirskoj dolini. Također, šest dana kasnije planirano je održavanje humanitarne trke ‘Zlatni krug’ u Visokom  u kojoj će imati priliku učestvovati svi građani BiH, ali i mnogi roditelji i djeca, kažu iz Udruženja te dodaju će na taj način svi imati priliku pružiti podršku i pozlatiti ovogodišnji septembar.

Cilj aktivnosti je, kada su u pitanju ovakve osjetljive kategorije, podići svijest našeg društva prije svega, kažu iz Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’.

Osvjetljavanje znamenitosti, trka života…

Pored Zgrade Kantonalne privredne komore Tuzla, tradicionalno prvoseptembarsko osvjetljavanje važnih građevina i znamenitosti u BiH obuhvatit će Vijećnicu u Sarajevu kao i Stari Most u Mostarui drugih, što će označiti početak ‘Zlatnog septembra’.

– Ovo neće biti običan ‘Zlatni septembar’. Ovo je mjesec kad trčimo trku života, kad će cjelokupna društvena zajednica iskazati solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kad ćemo svi imati priliku pokazati podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život – zaključili su iz Udruženja.

(FENA)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button