Region

Jerinić: Vučić iznio osobne podatke dječaka koji je izvršio napad i njegove obitelji

Profesorica prava na Univerzitetu “Union” i zastupnica pokreta “Ne davimo Beograd” Jelena Jerinić ocijenila je u srijedu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tijekom obraćanja o napadu u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu iznio brojne podatke iz istrage, kao i osobne i zaštićene medicinske podatke 13-godišnjeg dječaka koji je izvršio napad i njegove obitelji.

“Ovakvo iznošenje podataka zabranjeno je zakonom, tko god da ga čini morali bi da reagiraju nadležni organi”, rekla je Jerinić, prenosi Beta.

Možda će Vas zanimati i:

Komentarajući deset mjera koje je Vučić predložio vladi Srbije, Jerinić kaže da nije prvi put da se u javnosti pojavljuje prijedlog da se snizi granica kaznene odgovornosti, kao i da je to “populistička mjera kojom se sva krivica za takve događaje svaljuje na maloljetne počinioce i njihove obitelji, bez ispitivanja sustavnih problema i odgovornih u sustavu”.

“Ovakve mjere rijetko daju rezultate, jer ne odvraćaju od činjenja kaznenih djela, jer su njihovi uzroci u drugim problemima”, ocijenila je ona.

Osmoro učenika i radnik osiguranja ubijeni su u srijedu ujutro u oružanom napadu jednog trinaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda.

Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button