Sport

KOŠARKA U VODI – Nova ATRAKCIJA na Bazenu Hotela Tuzla (FOTO)










Ljeto je vrijeme kada se mnogi odlučuju rashladiti na javnim i otvorenim kupalištima, dok te visoke temperature zatvorenim bazenima “prave problem”.

I u slučaju Bazena u Hotelu Tuzla posjeta građanstva je nešto slabija ovog ljeta, pa se vrijedno osoblje dosjetilo napraviti jedan zanimljiv eksperiment – košarka u vodi.

Zaim Nurkanović

“Najljepše stvari na bazenu su plivačke aktivnosti i to niko ne može zamijeniti. Međutim, u ljetnom periodu plivački sport se locirao u popodnevne termine, a imaju i svoje odmore. Željeli smo napraviti nešto novo kako bi animirali ljude da dođu na bazen. Košarka na vodi može biti relaksacija, ali i jedan dodatni trening za mnoge sportiste. Za sada imamo jedan koš i instalirat ćemo još ukoliko bude potrebno”, kazao je u razgovoru za Kameleon Zaim Nurkanović, rukovodilac Bazena.

U Bazenu smo zatekli četiri momka, igrali su “dva na dva”. Kažu kako je u pitanju jedno sjajno iskustvo.

“Malo je teže nego obična košarka. Nisam dugo igrao sport koji više izmori, a da je zanimljiviji. Baš je, što se kaže ‘momački’. Mi trenutno pobjeđujemo jer je ova druga ekipa je ‘buranija'”, rekao nam je Omer.

Omer i Kenan

“Očigledno da je ekipa protiv koje igramo znatno spremnija od nas, međutim, mi se ‘informatičari’ ne predajemo. Inače, mnogo je teško, fizički je naporno, ali je dobra sportska aktivnost koju svima preporučujem da probaju”, ističe Kenan.

Košarku u vodi možete igrati svakim danom u periodu od 9 do 17.30 sati, a cijena dnevne ulaznice za građanstvo je 5 KM.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button