Sport

Sprema se veliki povratak Messija: Barcelona okuplja ekipu za realizaciju transfera










Povratak Lionela Messija u Barcelonu izvjesniji je iz dana u dan, a posljednje informacije iz katalonskog giganta muzika su za uši navijača ovog kluba.

Kako prenosi ugledni novinar Gerard Romero, uvijek dobro upućen u insajderske informacije u Barceloni, Barcelona je skovala plan za povratak legendarnog Argentinca na mjesto gdje je stekao ime i dostigao nivo kakav će teško ikada biti ponovljen.

Messijev ugovor s PSG-om ističe na kraju sezone i pravo čudo treba da se desi da on bude produžen. Čini se da nijedna strana nije za produžetak saradnje, a svoj sud dali su i navijači PSG-a koji su sinoć ponovo izviždali sjajnog Argentinca.

Stoga, povratak u Barcelonu čini se kao najrealnija opcija i taj veliki posao izvjesniji je iz dana u dan. Jedini problem za katalonskog velikana je pitanje finansija, pa je zbog toga razrađen poseban plan.

Prema novinaru Romeru, Barcelona je već počela proces okupljanja sponzora koji će imati samo jedan zadatak, a to je da finansiraju dovođenje Messija jer moraju voditi računa o pitanjima “finansijskog fair-playa.”

Sponzori bi trebali pomoći finansiranje povratka bivšeg kapitena i tako bi im se otvorila vrata ulaska u Barcelonu. Romero dodaje da postoji optimizam i s Barcelonine i s Messijeve strane glede finalizacije ovog posla.

Ukoliko se vrati, legendarni Argentinac će dobiti nešto nižu platu, ali s većim postotkom od sponzorstva i komercijalne dobiti koju njegov povratak ostvaruje.

Plan je da Messiju bude predstavljena službena ponuda kluba, a onda da u četiri oka obavi sastanak i razgovor s predsjednikom kluba Joanom Laportom. Tu će Laportin zadatak biti da objasni Messiju na koji način će biti registrovan te će mu predstaviti sve finansijske detalje ove operacije.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button