ArhivaMuzikaPreporučujemoTuzlaTuzlanski kanton

Poslušajte pobjedničke pjesme 13. Festivala Sevdalinke

Festival Sevdalinke

Sve nam je bliže četrnaesti po redu Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” koji će se održati od 29. novembra do 01. decembra 2022. godine. Prijave za izvođače i autore su otvorene! 

Prošle godine smo imali priliku čuti 15 autorskih kompozicija u duhu sevdaha, a najbolju je izveo Hamza Šantić. Dobitnik plakete “Safet Isović” je izveo sevdalinku “Bijele Ruže”.

Možda će Vas zanimati i:

Nagradu za najbolji tekst je dobila Milica Vojinović iz Crne Gore za pjesmu “Pjesmom ću ga dozivati”.

Najboljim aranžmanom je nagrađen onaj u pjesmi “Bosna i Esma” a radio ga je Admir Vatreš, dok je nagradu za najbolju muziku dobio Edim Kunić za pjesmu “Srećo moja pogledaj me” za koju je napisao i tekst, a pjesmu je izveo Jasmin Burek.

Sve pjesme Festivala Sevdalinke poslušajte na youtube kanalu Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” .

Prijave za autore i izvođače možete izvršiti klikom OVDJE ili na e-mail adresu festivalsevdalinke@gmail.com sa naznakom „Za direkciju festivala“.

Takmičari trebaju poslati originalne, neobjavljene i neizvođene pjesme nastale po uzoru na tradicionalnu muziku BiH “sevdalinku” sa tekstovima pjesama, pisanim isključivo na službenim jezicima i ravnopravnim pismima u BiH. Uz prijavu autori trebaju priložiti demo snimak kompozicije  u trajanju do četiri (4) minute.

Prijave su otvorene do 10. septembra 2022 godine. Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button