Svijet

Crna Gora: Požari u Herceg Novom pod kontrolom

Požari u Herceg Novom su pod kontrolom, kuće nisu ugrožene, ali i dalje postoji opasnost od razbuktavanja vatre zbog jakog vjetra, kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi Zlatko Ćirović.

“Trenutačno je opožareno četiri do pet kilometara na području općine Herceg Novi. To je požar koji je izazvao grom prije tri dana. Već treći dan se borimo s požarom, teren je jako nepristupačan. Opožareno je veliko područje. Požar je pod kontrolom, kuće nisu ugrožene, ali pošto jak vjetar razbuktava vatru stalno, ne znamo čemu se možemo nadati,” kazao je Ćirović.

Po njegovim riječima, u Herceg Novom očekuju pomoć aviona Direktorata za zaštitu i spašavanje, a obavješteni su da će doći i kanaderi iz Hrvatske kojih još nema.

Ćirović je kazao kako sumnjaju da postoji više osoba koje su podmetnule požare, te da mladić koji je jučer uhićen nije jedini.

Situacija s požarima u Herceg Novom, relativno je bolja u odnosu na prethodnu noć, ali i dalje nije dobra, kazao je Ćirović, a prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

(FENA)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button