Lifestyle

Da li znate zašto postoji više vrsta pinceta?













Šiljata, ravna, kosa… za šta nam zapravo služe?

Još do prije koje godine imale smo tu jednu jedinu pincetu za dosadne dlačice na licu, a eventualno još jednu za vađenje trna ili krpelja iz kože.

No danas, kad smo pomalo opsjednute obrvama i posvećujemo im puno pažnje… U 5 koraka do savršenih obrva svakako je i oblikovanje pincetom pa su se tako u našim neseserima odjednom našle pincete raznih oblika. Međutim, za šta nam služe različiti oblici pinceta?

Šiljata pinceta 

Izgleda pomalo opasno, a i može biti ako nisi vješta u rukovanju pincetom i/ili nemaš mirnu ruku. No ako imaš i znaš šta radiš, ovo je idealan alat koji će ti pomoći da “uloviš” i iščupaš i najkraću i najtanju dlačicu. Ova je pinceta idealna i za čupanje uraslih dlačica, a i vađenje raznih trnova iz kože. Ako ti je opsesija kućni nail-art, pomoći će ti da na nokat savršeno precizno staviš sitne kristale i druge ukrase.

Još jedan plus: šiljasta pinceta idealna je za stavljanje i namještanje vještačkih trepavica. Takođe, njome se precizno mogu iščupati neposlušne, predugačke dlačice ili bilo koja koja smeta na trepavicama, piše Miss7.

Kosa pinceta 

Ona je klasik među pincetama. S njom možeš savršeno definisati donju konturu obrva. Prirodni rub ćeš lako oblikovati jer ravni rub može primiti više dlačica odjednom, dok onaj šiljati vrh služi za preciznije čupkanje. Ovaj tip pincete možeš čak koristiti i za stavljanje lažnih trepavica.

Ravna pinceta 

Ravna pinceta se uglavnom ne preporučuje za oblikovanje obrva zato što će odjednom zagrabiti previše dlačica i nejednako počupati obrve. No ono što je negdje mana, drugdje je prednost. Dakle, na mjestima gde treba počupati što više dlačica odjednom (na primjer na području između obrva, na bikini zoni…) ravna pinceta je zakon. Idealna je tako za druge dlačice na licu ili pak gornji rub obrva.

Pinceta sa vrhom koji je pod uglom

Za razliku od drugih pinceta čija dva kraja su ravna na ovoj pinceti imaju određeni ugao pod kojim se spajaju. Tako nastali razmak između krajeva pincete omogućava nam da bolje vidimo koje smo dlake uhvatili što je posebno korisno ako čupkaš dlake s teško dostupnog područja kao što je ono uz bikini liniju ili dlačice koje je teško vidjeti, kratke ili svijetle.

Savjet više 

Prije čupanja obrva stavi pincetu u zamrzivač. Hladan materijal umiruje, odnosno manje iritira kožu. Osim toga, stručnjaci savjetuju da čupaš obrve uveče nakon tuširanja. Tada su pore otvorene, a koža ima cijelu noć da se oporavi.

IZVOR: Miss7 /Tuzlanski.ba



Back to top button