Valter Tuzlanski

Fićo fest’ u Sarajevu okupio entuzijaste iz cijele ex Jugoslavije

Peta međunarodna manifestacija “Fiat-Fićo fest” okupila je danas u Sarajevu zaljubljenike u legendarni Fiatov, a zatim i Zastavin model iz cijele bivše Jugoslavije i Italije.

 

Predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić Braco pohvalio je Fićo klub Sarajevo zbog dobre organizacije menifestacije koja je već postala tradicionalna.

– Lijepo je da u Sarajevu imamo ovakvu manifestaciju jer je to dobra turistička promocija grada i Bosne i Hercegovine – istakao je Husić.

Nemanja Nestorović iz Ljakovca u Srbiji prvi put je u Sarajevu na okupljanju ljubitelja Fiće i posebno mu se svidjelo druženje s ostalim entuzijastima.

Izjavio je da posljednje četiri godine vozi Fiću i redovno posjećuje sve slične skupove bez obzira na udaljenost na kojoj se održavaju.

– Volim da putujem, da se družim, volim i stare automobile a najviše Fiću i to me privlači ovakvim manifestacijama – naveo je Nestorović.

Fiat 600 prvi put je predstavljen 1955. na sajmu automobila u Ženevi. “Zastava” je taj model počela proizvoditi također 1955. po licenci Fiata. Automobil fabrike iz Kragujevca nosio je naziv Zastava 750, a prozvodio se sve do 1985. Na području bivše Jugoslavije poznatiji je pod nadimkom Fićo.

(Vijesti.ba / FENA)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button