VijestiZanimljivosti i zabava

ONI SU IMALI HRABROSTI: Pročitajte koji su umjetnici i političari u regionu javno priznali da su gej













Bosanski umjetnik iz Foče Božo Vrećo posljednji je u nizu javnih ličnosti koji je otvoreno i bez zadrške govorio o svom seksualnom opredjeljenju. Vrećo je nedavno na Facebooku otkrio da će se vjenčati za svog partnera, a ovo su neke javne ličnosti iz regiona, koje su priznale da su gej.

PETAR PEROVIĆ SA SUPRUGOM TRISTANOM

Maneken Petar Perović javnosti je postao poznat nakon učešća u vip serijalu “Veliki brat” 2008. Godine. On se ubrzo preselio u London, gdje je upoznao sadašnjeg supruga, Tristana Templa, svjetski poznatog plesača i koreografa, sa kojim se vjenčao 2011. godine. Par je prvi put zajedno došao u Srbiju, kada je Tristan bio angažovan za spot “Baksuze” Ane Nikolić.

MARIJA ŠERIFOVIĆ

Iako je na početku karijere Marija Šerifović odbijala da odgovara na pitanja vezana za njeno seksualno opredjeljenje, na vrhuncu popularnosti, Marija je uradila nešto potpuno neočekivano. Naime, nakon što je pobijedila na “Evroviziji” 2008. godine, pjevačica je snimila dokumentarni film “Ispovest” u kom je otkrila da voli žene.

ANA BRNABIĆ

Kada je Ana Brnabić izabrana za ministricu za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Srbije, jedno od prvih pitanja koje je javno postavljeno, ticalo se Aninog seksualnog opredjeljenja.

– Premijer je to pitanje dobio od novinara na toj prvoj pres konferenciji i ja sam najiskrenije iznenađena da se to pitanje pojavilo odmah. O tome sam razgovarala sa premijerom zato što sam znala da će se u jednom trenutku to pojaviti i nisam htela da to predstavlja problem ni za vladu koja ima važne zadatke, ni za mene – rekala je Ana i objasnila zašto nikada nije javno potencirala svoje seksualno opredjeljenja.

– To nisam htela da potenciram, jer to nije moja karakterna osobina, to nije deo mog cv-ija, ali to i ne krijem. Mislim da ljudi na to neće obraćati pažnju, već da će me kritikovati ili podržavati zbog onoga što radim – rekla je ministrica Brnabić.

VLADIMIR TINTOR

Srpski glumac Vladimir Tintor, koji od 2006. godine živi i radi u Zagrebu, širu prepoznatljivost u regionu stakeo je nakon serije “Zabranjena ljubav”, ali su tek 2008. godine mnogi čuli za njega. Naime, tada se Vladimir našao u centru skandala, jer su fotografije na kojima razmjenjuje nježnosti sa muškarcima, preplavile internet. Nakon toga, Vladimir je u jednom intervjuu priznao da je gej.

– Drugi su me deklarisali kao gej, nakon fotografija koje su procurele. To je jako bezobrazno jer zadire u tuđu privatnost, a u početku mi je sve to bilo šok, a kasnije me je zabavljalo. Nisam pao u depresiju kada se sve to otkrilo – rekao je Vladimir u intervjuu za “Red carpet”.

 

Izvor: slobodna-bosna.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button