KulturaTuzla

Sve spremno za Internacionalni festival gitare u Tuzli

Drugi internacionalni festival gitare bit će održan u Tuzli od 7. do 10. augusta, a tokom trajanja festivala bit će upriličene brojne koncertne aktivnosti i drugi sadržaji.

“Festival otvaramo okruglim stolom, a potom koncertom Zorana Krajišnika, profesora na akademiji u Novom Sadu, poslije čega će uslijediti i after koncert Murisa Varajića. Drugog dana festivala na rasporedu je koncert virtuoza Gorana Krivokapića, a trećeg dana Edina Karamazova, umjetnika koji je ostvario jednu od najzapaženijih karijera u svijetu klasične gitare,” kazao je organizator Internacionalnog festivala gitare profesor Elvis Sivčević.

Svi koncerti bit će održani u Hrvatskom kulturnom centru u Tuzli s početkom u 20.30 sati. Ulaz je besplatan, a publici će se predstaviti 20 učesnika iz četiri države.

“Festival gitare prati cjelodnevni program. Aktivnosti će moderirati učesnici kojima će se pridružiti predavači Emir Ibrakić te Tuzlaci Sanel Redžić i moja malenkost. Tokom festivala biće upriličene promocije instrumenata i gitarskog potrošnog materijala: Zoran Kuvač, Yamaha,Gewa, Hannabach. Tuzla će ovih dana biti centar klasične gitare,” naglasio je Sivčević.

Festival završava 10. avgusta koncertom polaznika masterclassa.

(FENA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button