Valter Tuzlanski

Dinamo iz Zagreba ugostio četiri mlada igrača iz SK “Bambi” Tuzla













„GNK Dinamo ima jedan od najbolje organiziranosti rada s mladim fudbalerima i razvijanje talenata, a što se potvrdilo kroz niz vrhunskih igrača koji su ponikli u Dinamu i danas igraju u najboljim ligama.

Nakon što su treneri GNK Dinamo kroz kamp boravili u Tuzli i odradili treninge sa zainteresiranim mladim fudbalerima, pozvali su četiri dječaka koji su imali priliku dodatnog rada sa A timom tj. prvom selekcijom svojih vršnjaka. To je jedna veliko iskustvo kako za dječake tako i za nas trenere, jer se zaista nema tako često mogućnost vidjeti kako se radi na  vrhunskoj razini kakva je danas u Dinamu“, istakao je Mešanović.

Inače Mešanović je dio svoje fudbalske karijere proveo igrajući za GNK Dinamo s kojim je osvojio naslov prvaka države i kup.

„Dinamo uvijek ima posebno mjesto za mene i uvijek se rado sjećam tih vremena. Bosna i Hercegovina ima ponuditi kvalitetu igrača i to se i u Dinamu prepoznaje. Naravno, potrebno je još veće ulaganje u sport kako u Tuzlanskom kantonu tako i u cijeloj BiH i onda je to garant uspjeha. Da se mogu ravnopravno nositi sa svojim vršnjacima pokazali su Dani, Irfan, Ismar, Ivano i Anel i očekujem da ćemo i dalje kako kroz rad SK Bambi kao i kroz druge klubove nastaviti s još jačim intenzitetom rada i predanosti i tako razvijati mlade igrače“,  dodao je Mešanović.

Koordinatori mladih selekcija GNK Dinamo pobrinuli su se da boravak u Zagrebu bude nezaboravan za dječake te su osigurali obilazak i upoznavanje sa svim sadržajima kojeg prvi tim i ostale selekcije imaju na Maksimiru.

Poseban trenutak bio je susret i razgovor sa legendarnim fudbalerom Dinama Markom Mlinarićem koji je uputio riječi podrške mladim fudbalerima, ali se i prisjetio nekih od zanimljivosti kroz svoju karijeru i iskustva iz Tuzle.

Iz GNK Dinamo najavili su i dalju suradnju sa klubovima iz BiH i ponovno organiziranje kampova.

Poruka je iz Sport klub Bambi, Tuzla.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button