Valter Tuzlanski

Podrška Vlade TK Pozorištu mladih Tuzle

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministrica za kulturu, sport i mlade TK Ivana Mijatović primili su danas predstavnike Pozorišta mladih Tuzle čija je predstava “Hanka” dvostruki pobjednik 50. teatarskog festivala Bosne i Hercegovine “FEDRA” u Bugojnu.

Čestitavši na uspjehu predstave u kojoj igra 50 mladih ljudi s područja TK, premijer Halilagić je kazao da mu je želja dati na značaju svakom aspektu života u koji su uključeni mladi. „Potrebna nam je neka nova generacija koja ima druge poglede na život i zbog toga je nužno podržati projekte koji će osvježiti i regenerisati društvo kako bi zadržali mlade i kreativne ljude“, kazao je ovom prilikom premijer Halilagić.

Prema riječima predsjednika Pozorišta i redatelja Adnana Mujkića predstava „Hanka“ je priznata kao najmasovniji omladinski projekat iz kulture u BiH. U Bugojnu je u velikoj konkurenciji dobila nagrade kao najbolja predstava po ocjeni stručnog i žirija publike grada Bugojna, za najbolju režiju a Belma Huseinefendić je nagrađena kao najbolja mlada glumica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button