Vijesti

AKCIJA AGROKOR: Policija u Todorićevoj vili, upadi i u domove ostalih direktora










Rano jutros krenula je Akcija Agrokor, a kako javljaju hrvatski mediji, policija se nalazi i pred Kulmerovim dvorima u vlasništvu Ivice Todorića. Više od 300 policajaca trenutno u Zagrebu pretražuje više od 60 lokacija.

Državno tužilaštvo (DORH) već mjesecima vodi istrage zbog lažiranja poslovnih bilanci te niza drugih krivičnih djela koje je otkrila revizija poslovanja Agrokora, a jutros je policija ušla i u kuću Ivice Crnjca, bivšeg formalno glavnog financijskog direktora Agrokora. Crnjac je inače dugogodišnji prijatelj Ivice Todorića.

– Ne zna se ko je od porodice Todorić u Kulmerovim dvorima, pretpostavlja se da unutra nisu ni Ivica Todorić, niti članovi porodice. Pretpostavlja se da je on ili u Londonu ili u Beogradu, okružen savjetnicima – naveo je novinar N1.

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, advokati Ivice Todorića, su ušli u Kulmerove dvore jer je u toku pretres tog objekta.

Prema neslužbenim informacijama, policija se nalazi i u domu Piruške Canjuge, nekadašnje članice Agrokora kao i u domu Ljerke Puljić, izvršne dopredsjednice Agrokora. Canjuga je navodno prije nekoliko dana angažirala i odvjetnika Antu Nobila.

Index javlja da se Crnjac kao i Canjuga, terete zbog odobravanja finansijskih izvještaja u periodu od 2006. do 2017. godine.

Advokat Ante Todorića, sina Ivice Todorića, potvrdio je da je njegov klijent prijavio adresu u Londonu te da se ne nalazi u Hrvatskoj.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button