BiH

Monstrum s Grbavice na operaciji u bolnici, čuvaju ga do zuba naoružani policajci










Jake mjere bezbjednosti primijećene su jučer ispred banjalučke Hirurgije, gdje je, zbog operacije, iz fočanskog Kaznenopopravnog zavoda transportovan Veselin Vlahović Batko, koji je osuđen na 42 godine zatvora za ratne zločine.

Zvanične potvrde o tegobama koje ga muče zasad nema, ali je, navodno, u pitanju kamen u bubregu.

Vlahović, kako javljaju Nezavisne novine, u Banju Luku Dovezen jučer, a operacija bi, po našim saznanjima, trebalo da bude obavljena već danas.

Nije poznato koliko će dana ostati na liječenju, ali njegovo zdravstveno stanje, sudeći po riječima upućenih, nije ozbiljno.

Radivoje Lazarević, advokat Vlahovića, potvrdio je za Nezavisne  novine da je Batko u bolnici, te da je riječ o rutinskoj operaciji.

“Ne znam do kada će ostati u bolnici, neće puno. Ima neko razbijanje kamena u bubregu, otprilike, tako nešto. Imao je odavno zdravstvenih problema i sad se ukazala potreba da to mora da riješi. Nije ništa ozbiljno”, rekao  je Lazarević.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS rečeno  je da im je pacijent upućen radi operativnog liječenja, s tim što bez njegovog pismenog pristanka nisu ovlašteni da iznose pojedinosti koje se tiču liječenja i zbrinjavanja pacijenta, niti o njegovom zdravstvenom stanju.

Za Vlahovića, kojeg zovu i monstrum s Grbavice, u ljeto 2014. godine je Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo drugostepenu presudu, kojom mu je sa 45 godina zatvora kaznu smanjilo na 42 godine.

Kažnjen je za zločine počinjene nad Bošnjacima i Hrvatima u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići 1992. godine.

Proglašen je krivim za najmanje 30 ubistava, silovanje većeg broja žena bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, kao i premlaćivanje, maltretiranje i pljačkanje građana nesrpske nacionalnosti.

Pošto mu je, dakle, izrečena pravosnažna presuda kojom je kažnjen sa 42 godine zatvora, on je iz pritvorske jedinice Suda BiH prebačen na izdržavanje kazne u KPZ Foča.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button