IstaknutoTuzlaU fokusu
U fokusu

(VIDEO) Ljetni Univerzitet u Tuzli – Od škole fizike do Karipskih plesova

27. po redu Ljetni Univerzitet u Tuzli ove se godine održava od drugog do osmog jula, a i ovogodišnje izdanje nesumnjivo će obilježiti raznovrstan sadržaj.

Peti dan Ljetnog Univerziteta u Tuzli započeo je na Prirodno-matematičkom fakultetu Školom fizike, koju su organizovali profesori i studenti odsjeka Fizika i Društvo fizičara TK. Škola fizike trajala je od devet do 16:30 sati.

Na Ekonomskom fakultetu je od 10 sati održana motivaciona tribina “Ići ili ostati” na kojoj su govorili Adnan Mujkić, PMT; Robert Martić, BIT Centar i Mirela Omerović, Fondacija IMPAKT.

Predavači Bahrija Umihanić, Selma Smajlović, Mirela Omerović, Mersiha Mulabdić i Džana Čaušević održali su od 11 sati predavanje na temu Poduzetništvo – pokretanje novog biznisa ili nešto mnogo više?

Amfiteatar Fakulteta za tjelesni odgoj i sport od 16 sati je bio domaćin teme Inclusive sports – Ronjenje osoba s invaliditetom. Predavači su bili Zlatan Aganović i Senad Mehmedinović.

Od 17 sati prisutni su se odmorili uz Inkluzivnu kafu u kafiću Zmajevo srce.

Peti dan zaključen je Plesnim radionicama Karipskih plesova (Salsa, Bachata, Kizomba) Alana Alagića i Semira Šerića i Latino Party-jem te bendom Beat Zone.

Bio je ovo još jedan u nizu sadržajnih dana koje je pripremio Ljetni Univerzitet u Tuzli.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button