Kultura

Večeras koncert umjetničke muzike klaviristice Sile Yazar

U petak 01. jula 2022. godine sa početkom u 19h u Ateljeu Ismet Mujezinović, održat će se koncert umjetničke muzike klaviristice Sile Yazar u organizaciji Centra za kulturu Tuzla i Muzičkog obrazovnog centra “Lege Artis” Tuzla.

Sila je dugogodišnja članica Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla, bivši đak Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” a buduća je studentica odsjeka za klavir Muzičke akademije u Sarajevu.

Sila Yazar rođena 02. 06. 2003 je u Turskoj, sa tri godine seli u Bosnu i Hercegovinu sa roditeljima gdje počinje svirati klavir prvo u Osnovnoj muzičkoj školi Tuzla a zatim i u srednjoj cijelo vrijeme u klasi mr. Slađane Dedić. Tokom svog školavanja Sila je nastupila na brojnim takmičenjima kao solista ili član kamernog ansambla te redovno u naš grad donosila prve nagrade i laureate.

Možda će Vas zanimati i:

Pored svih obaveza ova mlada umjetnica bila je požrtvovana članica Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla gdje je učestvovala na brojnim koncertima, manifestacijama ali i određenim situacijama bila asistent dirigentu hora.

Na programu koncerta naći će se djela: J. S. Bacha. L. w. Beethovena, S. Rahmanjinova, F. Chopina, F. Schuberta i drugih.

Izvor
Tuzlarije.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button