Sport

Nogometne Zmajice danas protiv najbolje evropske selekcije










Ženska nogometna reprezentacija BiH danas će u Zenici u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ugostiti selekciju Engleske, ekipu koja je trenutno rangirana kao najbolja u Evropi i treća na svijetu.

Za ovu utakmicu vlada veliki interes, a igračice selektorke Samire Hurem vrijedno se pripremaju za ovaj meč i žele da se najkvalitetnijoj evropskoj reprezentaciji suprostave na najbolji način.

Možda će Vas zanimati i:

“Igramo s trećom svjetskom selekcijom, sastavljenom od igračica koje profesionalno igraju u velikim klubovima. Uspijevali smo prije da im pružimo dobar otpor, a danas ćemo dati sve od sebe da popravimo greške koje smo pravili u prošloj utakmici. Sigurno je da će djevojke biti motivisane, a nadamo se i podršci s tribina”, izjavila je selektorka Hurem.

U bh. timu niko ne obećava pobjedu protiv Engleskinja, niti to od njih treba očekivati, ali igračice sa puno optimizma ističu da će odigrati dobru utakmicu na kojoj ne bi trebalo da ponove greške iz utakmice s Ruskinjama.

“Protiv Rusije smo igrale otvoreno i sada nam je osnovni zadatak da ispravimo greške i da olako ne primamo golove. Nadamo se da protiv Engleske nećemo griješiti i sigurno je da će sve igračice pružiti svoj maksimum. Priželjkujem da dođe što više gledalaca, jer nam dolazi najbolja reprezentacija Evrope i da naši navijači vide i našu kvalitetu”, rekla je kapitenka Milena Nikolić.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Engleske igra se od 16 sati na terenu Trening centra Nogometnog saveza BiH u Zenici, a ulaz je besplatan za sve gledaoce.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button