BiH

Odlučni u borbi za bolji život: 50.000 građana za proteste protiv vlasti u BiH

Na društvenoj mreži Facebook kreirana je stranica koja poziva građane na masovne proteste širom Bosne i Hercegovine.

Pod hastagom #ostavkebando FB stranica pod nazivom “50.000 građana za proteste protiv vlasti u BiH” do sada je prikupila blizu 15.000 članova. Osnivači stranice su postavili pred vlasti u BiH i određene zahtjeve uz rok od sedam dana. Ukoliko ne dođe do ispunjenja zahtjeva navode kako slijede “ozbiljnije stvari”.

Možda će Vas zanimati i:

“Ono što želimo napomenuti još jednom i podvući, NISMO ČLANOVI NITI JEDNE STRANKE, ORGANIZACIJE NITI NAS BILO KO FINANSIRA. Oglasne kampanje koje imamo na facebooku finansiramo iz vlastitih džepova. Nisu nam potrebne nikakve donacije, novac građana i slično. Jedino što nam je potrebno je dijeljenje naših objava, vaši lajkovi i podrška. Par stotina ne može ništa promijeniti dok nekoliko hiljada ljudi može itekako. Zbog toga DIJELITE NAŠE OBJAVE, pozivajte i druge da nam se pridruže i idemo zajedno do cilja i poraza ove nakaradne politike. 🇧🇦

S poštovanjem. #D #G” – navodi se u jednoj od objava.

Također, u jednom od postova objavljena je i jedna od poruka koja im je pristigla u inbox od pratiteljke kojoj je jedan sin odselio u Njemačku dok kako kaže strepi da će joj i drugi sin krenuti bratovim stopama nakon završene škole.

Facebook stranicu možete pronaći na OVOM LINKU.

Izvor
Tuzlanski.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button