Svijet

Autorica eseja “Kako ubiti svog muža” osuđena na doživotni zatvor
Američka spisateljica koja je napisala traktat naslova „Kako ubiti svog muža“ zbog ubistva svog supružnika u ponedjeljak je osuđena na doživotni zatvor.

Nancy Crampton Brophy, koja ima 71 godinu, zahtjev za uslovnu kaznu moći će podnijeti za 25 godina, kazala joj je sutkinja u sjeverozapadnoj saveznoj državi Oregon.

Mjesec dana dugo suđenje Crampton Brophy pokazalo je da je autorica za ubistvo muža koristila cijev pištolja koji je kupila na eBayu, a sve kako bi dobila više stotina hiljada dolara životnog osiguranja.

Oružje, za koje je rekla da je nabavila za istraživanje za novi roman, nikada nije pronađeno.

Chef Daniel Brophy pronađen je na podu učionice u sada neaktivnom kulinarskom institutu u kojem je radio u julu 2018. Pogođen je dva puta.

Sigurnosne kamere pokazale su da se u vrijeme ubistva njegova žena vozila tim područjem.

Autorica, čija serija romana „Wrong Never Felt So Right“ uključuje romane „Pogrešni muž“ i „Pogrešni ljubavnik“, tvrdi da se ne sjeća da je bila tamo, ali ako je bila u susjedstvu pretpostavlja da je to bilo da bi dobila inspiraciju za svoj roman.

Crampton Brophy, čiji su advokati prošli mjesec kazali da će podnijeti žalbu na presudu, inzistiraju da je par prošao već toliko godina financijskih problema da nema smisla da ga je ona sada ubila.

„Koji mi je motiv? To je moje pitanje,“ rekla je Crampton Brophy tužitelju tokom suđenja.

„Urednik bi se nasmijao i rekao vam „Mislim da morate poraditi na ovoj priči, imate velikih rupa u njoj,“ dodala je.

Njena blog objava „Kako ubiti svog muža“ još uvijek je dostupna online, a u njoj raspravlja o metodama i motivima za rješavanje neželjenog supružnika.

Među njima je navedena i financijska dobit i korištenje vatrenog oružja, uz primjedbu da su pištolji „bučni, neuredni i zahtijevaju neke vještine.“

„Ali ono što sigurno znam o ubistvu je da svako od nas to može napraviti, samo trebamo dovoljno jak motiv,“ stoji u eseju.

Izvor
Ba.n1info.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button