Sport

Za vikend se u Žepču igra malonogometni turnir za istinske ljubitelje sporta

Ovoga vikenda će u Žepču biti istinski fudbalski praznik. U saradnji s MZ Lug Brankovići organizira se Malonogometni veteranski turnir prijateljstva “Lug-Brankovići Žepče 2022“ koji će se održati u subotu i nedjelju 2. i 3. 7. 2022. godine s početkom od 18 sati.

Na ovom respektabilnom turniru nastupit će fudbaleri dobne starosti 35 godina i više, a igrat će se po sistemu 5+1. Očekuje se nastup nekada vrsnih fudbalskih znalaca koji su svojim potezima oduševljavali ljubitelje fudbala na stadionima širom naše države, ali i inozemstva, nastupajući za brojne ekipe iz Žepča, Zenice, Zavidovića, Maglaja, Banovića, Tešnja, Doboja, Sarajeva, Visokog, Kiseljaka, Kaknja, Tuzle,Gračanice, Modriče…

Izvlačenje parova zakazano je za 17 sati u subotu 2 jula. Član organizacionog odbora turnira Ivan Martinović o ovom turniru, koji je pobudio veliku pažnju ljubitelja fudbala, rekao je između ostalog sljedeće:

“Ono što je sigurno je da će ovo biti pravi festival fudbala. Očekuje nas turnir na kome će nastupiti poznata fudbalska imena i sigurno da će kvalitet utakmica biti na visokom nivou. Nastupit će brojne ekipe iz okruženja, ukupno 16 timova, a obezbijeđene su vrijedne i atraktivne nagrade. Za prvo mjesto nagrada je 2.000 KM, drugo mjesto donosi nagradu od 700 KM, a trećeplasirana ekipa osvaja nagradu od 500 KM. Specijalni žiri izabrat će najboljeg igrača, golmana i strijelca turnira koji će također dobiti novčane nagrade u iznosu po 100 KM. Moram istaći da ovaj turnir ima i humanitarni karakter jer će biti postavljena humanitarna kutija u koju će se ostavljati prilozi za jednog našeg prijatelja koji boluje od karcinoma i potrebna mu je naša pomoć u liječenju. Neće biti zaboravljeni ni mnogobrojni posjetioci za koje će biti organizovane zabavne aktivnosti i očekujemo da ovaj turnir bude za „dušu i sjećanje“ svih učesnika, gostiju i posjetilaca ovog turnira.”

Izvor
Sportske.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button