Tuzlanski kanton

Vlada TK pomaže nerazvijene općine: U Teočaku se finansira izgradnja pijace, u Čeliću obdaništa…

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Program o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu u 2022. godini.

Programom se utvrđuje raspodjela sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona za 2022. godinu sa potrošačke jednice Podrška nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim općinama u iznosu od 1.650.000 KM kao i dodjela pojedinačnih iznosa sredstava za finansiranje projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu.

Općini Teočak za izgradnju pijace u centru općine Teočak dodijeljeno je 462.616 KM dok je Općini Sapna za dva projekta, rekonstrukciju putne infrastrukture i izgradnju poslovno-proizvodnog objekta izdvojeno 385.514 KM.

Možda će Vas zanimati i:

Za Općinu Čelić izdvojeno je 100.000 KM za izgradnju javnog odgojno-obrazovnog objekta – obdanište.

Općini Kladanj za rekonstrukciju grijnog sistema u zgradi Općine i rekonstrukciju ulica i puteva na području svih mjesnih zajednica predviđenoj je 246.728 KM.

Za izgradnju sportske dvorane MZ Brijesnica Mala u općini Doboj Istok – Faza III i izgradnju i rekonstrukcija lokalnih puteva predviđeno je 200.467 KM Općini Doboj Istok.

Izvor
Tuzlainfo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button