Tuzla

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) danas otvara kancelariju i u Tuzli

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) 28. juna 2022. godine danas od 13.30 sati organizuje zvaničnu ceremoniju otvaranja svoje pod-kancelarije u Tuzli, koja će se održati u Međunarodnom ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli.

Povodom otvaranja svog novog ureda, IOM organizira izložbu na kojoj će biti predstavljene fotografije aktivnosti koje IOM provodi u Tuzlanskom kantonu.

Učesnici će imati priliku čuti uvodna izlaganja šefice misije IOM-a Bosne i Hercegovine i subregionalne koordinatorice za zapadni Balkan, gospođe Laure Lungarotti i gradonačelnika Grada Tuzle, g. Jasmina Imamovića, a bit će prikazani i video-snimci prezentacije.

Otvaranje ureda u Tuzli, pored već postojećih ureda u Sarajevu, Banjoj Luci i Bihaću, važna je prekretnica u historiji IOM-a u Bosni i Hercegovini.

“Dok obilježavamo 30. godišnjicu prisustva IOM-a u zemlji, otvaranje tuzlanskog ureda omogućit će bolju koordinaciju brojnih aktivnosti koje se već provode u Tuzlanskom kantonu. Otvaranje ureda u Tuzli također predstavlja evoluirajuću prirodu mandata IOM-a i njegovu stalnu volju da na vrijeme odgovori na lokalne potrebe tako što će biti prisutan širom zemlje,” istakli su iz IOM-a.

Izvor
Tuzlainfo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button