Promo

Podrška nauci: Plava Medical Group postaje naučna baza PMF fakulteta

Zdravstvena ustanova Plava Medical Group sa specijalnom bolnicom i poliklinikama na 7 lokacija u BiH, od sada će studentima PMF fakulteta u Tuzli biti naučna baza koja će omogućiti kvalitetnu stručnu praksu, naučni i istraživački rad.

Na taj način, dosadašnji uspjesi i iskustvo 9 magistara medicinsko-laboratorijske dijagnostike Plave Medical Group kao i članovi osoblja sa akademskim zvanjem višeg asistenta iz oblasti genetika, biologija ćelije i mikrobiologija na PMF-u, biti će snažan pokretač za razvoj budućeg medicinskog kadra, s ciljem pružanja kvalitetne zdravstvene usluge.

Svoja praktična iskustva i znanja, ljekari Plave Medical Group i do sada su prenosili kroz mnogobrojne stručne i naučne radove publicirane u domaćim i inozemnim časopisima.

Kompletnoj listi naučnih radova možete pristupiti ovdje: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=plava+poliklinika&sort=pubdate

Mreža zdravstvenih ustanova Plave Medical Group obuhvata Plavu polikliniku sa tradicijom dugom 24 godine, specijalnu Plavu bolnicu Centar, smještenu u strogom centru Tuzle i Plavu Lab, laboratoriju sa više od 2000 dostupnih laboratorijskih analiza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button