Svijet

Netflix u problemima, otpuštaju 300 zaposlenika

Netflix poručuje da smišlja načine kako vratiti platformu na pravi put. Ideje uključuju uvođenje novih vrsta oglasa po nižim cijenama i suzbijanje dijeljenja lozinki među pretplatnicima. Video platforma Netflix otpušta 300 zaposlenika.

“Iako nastavljamo značajno ulagati u poslovanje, izvršili smo ove prilagodbe kako bi naši troškovi rasli u skladu s našim sporijim rastom prihoda,” izjavio je glasnogovornik tvrtke za CNN. “Veoma smo zahvalni na svemu što su učinili za Netflix i naporno radimo kako bismo ih podržali kroz ovu tešku tranziciju.”

Otpuštanja u četvrtak utječu na oko 3 posto Netflixove radne snage, što uključuje 11.000 stalno zaposlenih. Otpuštanja se uglavnom odvijaju u Sjedinjenim Državama.

Netflix je u aprilu izvijestio da je izgubio pretplatnike prvi put u više od 10 godina. To je izazvalo pomutnju na Wall Streetu, što je navelo ulagače da povuku milijarde dolara iz tržišne kapitalizacije Netflixa. Dionice tvrtke pale su oko 70 posto ove godine.

Prošlog mjeseca Netflix je otpustio 150 radnika, prebacivši krivnju na usporavanje rasta prihoda.

Netflix poručuje da smišlja načine kako vratiti platformu na pravi put. Ideje uključuju uvođenje novih vrsta oglasa po nižim cijenama i suzbijanje dijeljenja lozinki među pretplatnicima.

Izvor
Hr.n1info.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button