Servisi

Vremenska prognoza: Od sutra ponovo sunčano










Danas u jutarnjim satima i prije podne, u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a na istoku i jugoistoku Hercegovine moguća je i slaba kiša.

U većem dijelu zemlje malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Do kraja dana, postupno smanjenje oblačnosti u cijeloj zemlji. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena bura koja će krajem dana oslabiti.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu i sjeveru zemlje do 12 stepeni. 

Možda će Vas zanimati i:

U Sarajevu pretežno oblačno sa slabim snijegom u jutarnjim satima i prije podne. Tokom dana, bez padavina i postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna oko 3 stepena.

  • Izgledi vremena po gradovima - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Izgledi vremena po gradovimaFOTO: FHMZ

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu i sjeveru do 18 stepeni.

  • Biometeorološka prognoza - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Biometeorološka prognozaFOTO: FHMZ

Uz tmurno i hladno vrijeme, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Povećana naoblaka i magla u Bosni, također će dodatno praviti probleme. Pri tome će se opšta slika postepeno poboljšavati u drugom dijelu dana, a negativni uticaj vremenskih prilika će, u cijeloj zemlji, oslabiti tokom noći.

Izvor: Avaz.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button