Tuzla

Grad Tuzla i UNDP izdvojili oko pola miliona KM za obnovu Mejdana










SKPC Mejdan Tuzla dobit će uskoro još nešto više od pola miliona KM  za sanaciju štete nastale tokom nedavnih poplava. Novac  za sanaciju  su obezbijedili Grad Tuzla i UNDP. Radi se o Sporazumu prema kojem će Grad i UNDP  u narednom periodu  raditi  na projektu sanacije posljedica poplava, u prvoj fazi,  dok će se u drugoj fazi raditi na energetskoj obnovi Mejdana. Ove godine, zajedničkim snagama, u obnovu Mejdana bit će uloženo oko pola miliona KM.

Delegacije Grada Tuzle i UNDP u BiH  09. septembra 2020. godine posjetili su SKPC Mejdan, gdje su, simbolično, u oštećenoj sali Mejdana, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP u BiH Khoshmukhamedov potpisali Sporazum o finansiranju projekta, u okviru kojeg će biti realizovana obnova objekta SKPC Mejdan.

Ovo je prvi korak u zajedničkoj namjeri Grada Tuzle i UNDP u BiH, da Mejdan u konačnici, već iduće godine bude bolji nego što je bio prije poplave.

”Mi se nadamo da će Mejdan biti puno bolji, puno kvalitetniji u  segmentu pružanja usluge našim korisnicima nakon obnove koja će uslijediti u narednom periodu”, izjavio je za Radio Kameleon Jasenko Elezović – direktor SKPC Mejdan.

Iako mnogi jedva čekaju da zakorače u Mejdan, na žalost još uvijek nije poznato kada će biti funkcionalan za sport.

”Što se tiče funckionalnosti poplavljenog dijela Mejdana još uvijek je rano bilo šta govoriti, prognozirati jer imaju neki segmenti koji se moraju zadovoljiti, prvenstveno jeste zaštita objekta od ponovnog plavljenja, a nakon toga kad se urade te mjere zaštite onda će se raditi unutrašnjost objekta gdje stupa renoviranje  i ponovno ulaganje kako u sportski dio tako i u dio energetske efikasnosti”, dodao je Jasenko Elezović.

Ovo je prvi korak u zajedničkoj namjeri Grada Tuzle i UNDP u BiH, da Mejdan u konačnici, već iduće godine bude bolji nego što je bio prije poplave.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button