Tuzla

Danas Pannonica Tuzla svečano otvara ljetnu sezonu

Pannonica Tuzla, jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini i regionu, danas svečano otvara ljetnu sezonu.

Povodom otvaranja ljetne sezone održana je konferencija na platou ispred restorana Panonski lovac, a medijima su se obratili Jasmin Imamović – gradonačelnik Tuzle, Maid PorobićDirektor JKP Pannonica d.o.o. Tuzla i Amra JaganjacDirektorica Turističke zajednice grada Tuzle.

Jasmin Imamović na početku je naglasio da se danas 19. godinu otvara sezona kupanja na Pannonica jezerima:

Možda će Vas zanimati i:

“Mi 19. puta otvaramo sezonu kupanja. Tačno prije 19. godina smo otvorili prvo slano jezero. 2008. smo izgradili drugo slano jezero i slane slapove. Sada imamo 35 hotela i motela i bezbroj privatnih smještaja te imamo 10-ak zahtjeva za gradnju novih hotela. Tuzla ide sigurnim putem ka turizmu. Ovakvu plažu teško možete naći na Jadranskoj obali.”

Imamović je također istakao da je na Pannonicu do ove godine došlo preko pet miliona ljudi i da to dovoljno govori kakav je turistički potencijal Tuzla.

Maid Porobić je rekao da su dosadašnje naznake dobre te da se očekuje izuzetno uspješna sezona:

“Imamo dobre naznake da će sezona biti dobra obzirom da je dosada Pannonicu posjetilo 18 hiljada ljudi, što je dobar znak. Naša očekivanja su da će Pannonicu posjetiti oko 380 hiljada gostiju. Da bi to mogli realizovati potrebno nam je lijepo vrijeme, dugo i toplo ljeto. Pannonica je spremna na sve, osim da ne možemo uticati na vrijeme. Uposlili smo 150 radnika i brigu o gostima će voditi ti ljudi. Mi svoje goste želimo i da dobro zabavimo. Puno je programa na Pannonici, počev od večerašnjeg koncerta Crvene jabuke. Tokom cijelog ljeta ćemo imati zabavu za naše goste.”

Amra Jaganjac naglasila je koliko je važno da Tuzla radi na svojim turističkim potencijalima:

“Ovakvih slanih jezera nema nadaleko. Grad Tuzla iz godine u godinu opravdava i osvjetlava obraz kao turistička destinacija ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i šire. Očekujemo da ova godina ne samo da će se približiti 2019. godini, nego da ćemo neke rekorde i premašiti.”

Ono na čemu će se raditi kada je u pitanju turistička ponuda jeste i to da se ona proširi ne samo na ljeto, nego i na ostala godišnja doba jer Tuzla, kako je naglašeno, ima ogroman potencijal koji je iskoristiv tokom cijele godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro