Sport

Lejla Njemčević zauzela 2. mjesto na Svjetskoj maraton ranking listi

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević (rođena Tanović) nakon zadnjeg upisa bodova napredovala je za dvije pozicije na UCI Svjetskoj ranking listi u maraton disciplini.

Naša biciklistkinja se plasirala na 2. mjesto Svjetske ranking liste i time ostvarila najbolji plasman u historiji Bosne i Hercegovine. Trenutno vodeća na UCI ranking listi je Švicarka Ariane Luthi sa 1570 bodova, na drugom mjestu je Lejla Njemčević sa 1479 bodova, dok je na trećem mjestu Katazina Šošna iz Litvanije sa 1441 bodom.

Da se Lejla Njemčević nalazi u sjajnoj formi pokazuje podatak da je u ovoj sezoni upisala dvije pobjede na utrkama Svjetskog kupa, dok su do kraja sezone ostale još četiri utrke Svjetskog kupa i sigurno da je jedan od ciljeva naše takmičarke zauzeti prvo mjesto na Svjetskoj ranking listi.

Naša biciklistkinja se trenutno nalazi u Češkoj gdje je u nedjelju očekuje Evropsko prvenstvo, a pred takmičarima je izuzetno zahtjevna staza u dužini od 90 kilometara sa 2.000 metara visinskog uspona. Sve favoritkinje su potvrdile učešće tako da će gledaoci moću uživati u ovogodišnjem izdanju Evropskog prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro