Svijet

Nijemac razočaran cijenama u Hrvatskoj: Porodični ručak platio skoro 100 eura

Među najčešće goste na hrvatskom Jadranu oduvijek spadaju Nijemci, ali ove godine su čak i oni zetečeni cijenama. Dok je jedna gospođa iz Hamburga jela rižoto za 80 kuna (oko 20 KM), drugi gospodin je izrazito ogorčen na cijene u Hrvatskoj.

“Ovdje smo samo jedan dan, odsjeli smo u apartmanu na Viru (Zadar). Cijene su grozne, bili smo u Hrvatskoj prije, i tada je bilo puno jeftinije, sada je vrlo skupo, ove godine pogotovo. Na primjer, mi smo platili ručak oko 700 kuna (oko 182 KM, op.red.), supruga, ja i dvoje djece, a prije smo znali proći dosta jeftinije,” naglasio je Nijemac, piše Zadarski list.

Budući da dolazi iz skupog Londona, jednu Britanku cijene nisu iznenadile. Čak je prokomentirala piće koje je u Hrvatskoj, prema njenom mišljenju, jeftinije.

Očito da je pandemija štošta u svijetu poremetila i ostavila dugotrajne posljedice koje se ogledaju u porastu cijena. Naime, očigledno je da sada proizvode plaćamo više nego inače pa je tako i jedan prosječan ručak u restoranu poskupio.

Iako su cijene u Hrvatskoj, u usporedbi s nekim drugim europskim gradovima, i dalje prijemčive za strance, uočava se značajan porast, a sezona je tek na početku.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button