Svijet

Joe Biden će se ponovo kandidovati za predsjednika Amerike

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre odbacila je zabrinutost da bi godine ili stanje Joe Bidena moglo predstavljati izazov za njegov ponovni izbor za predsjednika SAD-a.

“Postoji nešto što se zove Hatch Act na što moram paziti. Ono što mogu reći je da je predsjednik više puta rekao da planira da se kandiduje 2024. godine i tu se moram zaustaviti,” rekla je Jean Pierre.

Podsjetimo, Biden je rođen 20. novembra 1942. godine i jedan je od najstarijih predsjednika SAD-a, što znači da bi u izbornu utrku 2024. godine mogao ići sa 82 godine.

Možda će Vas zanimati i:

Ovo je uslijedilo kao odgovor na članak objavljen u New York Times-u da u kojem bivši glavni strateg Baraka Obame, David Axelrod naveo Bidenove godine kao glavnu prepreku za njegovo ponovno kandidovanje za predsjedniak SAD-a.

Glasnogovornica je branila i politiku Bijele kuće po pitanju porasta cijena, braneći “Američki plan spašavanja” i dvostranački zakon o infrastrukturi dok je optužila ruskog predsjednika Vladimira Putina da je invazijom na Ukrajinu izazvao rast cijena energenata i hrane.Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button