Tuzlanski kanton

Danas počinje upis u Paralelnu osnovnu muzičku školu LukavacNakon mnogo vremena, uspjelo se doći do realizacije upisa učenika u Paralelnu osnovnu muzičku školu Lukavac. Škola je prikupila svu potrebnu dokumentaciju i sve potrebne saglasnosti za početak upisa u prvi razred Paralelne osnovne muzičke škole Lukavac.

Paralelna osnovna muzička škola Lukavac će ove godine vršiti upis učenika u prvi razred za sljedeće instrumente:

Gitara – 11 učenika
Klavir – 11 učenika i
Harmonika – 11 učenika.

Možda će Vas zanimati i:

Prijave za upis učenika počinju danas, 14.06.2022. godine i trajat će do petka 17. 06. 2022. godine. Prijave za upis mogu slati učenici koji ove školske godine završavaju treći razred redovne osnovne škole.

Prijemni ispit za učenike će se organizovati u petak 17.06.2022. godine u prostorijama škole Lukavac Mjesto u 9 sati.

Mole se sve škole s područja grada Lukavac da prijave za polaganje prijemnog ispita zaprimaju tokom ove sedmice od svojih učenika u svojim školama, a da potom iste dostave u školu Lukavac Mjesto na kraju radnog dana u petak ili u ponedjeljak 20.6.

Prijave učenika se vrše na posebnom obrascu. Potrebno je da škole isprintaju prijavni obrazac te da učenicima koji se hoće prijaviti za polaganje prijemnog ispita izdaju potvrdu o statusu učenika i da skupa sa učenikom i roditeljem popune navedeni prijavni obrazac. Zvanična prijava za polaganje prijemnog ispita sadržava potvrdu škole o statusu učenika i razredu kojeg pohađa i popunjenog prijavnog obrasca. Iz toga razloga bi bilo idealno da prijave za polaganje prijemnog ispita prima sekretar škole koji može istovremeno izdati učeniku i potrebnu potvrdu o statusu učenika, ali naravno, uprava škole može odrediti i neku drugu osobu da taj dio završi. Bilo bi poželjno zbog organizacije roditelja, da škole odrede jednu osobu i satnicu u okviru koje će ista zaprimati prijave (npr. Od 09.00 do 12.00) kako bi roditelji tačno znali kada mogu doći da prijave dijete za upis.

“Molimo Vas da svoje učenike putem svojih uhodanih kanala komunikacije obavijestite da se za polaganje prijemnog ispita mogu prijaviti SVI učenici koji ove godine završavaju TREĆI razred redovne osnovne škole, a tek na prijemnom ispitu će komisija odabrati ko od prijavljenih učenika ima najviše afiniteta i sluha za pohađanje predmeta. U slučaju da talenat za instrumente pokaže i veći broj učenika od predviđenih 11, može se tražiti i dodatna saglasnost ministarstva za prijem još jednog razreda/odjeljenja,” poručuju iz Paralelne osnovne muzičke škole Lukavac.Izvor
Rtvlukavac.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button