Totalno pozitivna ličnost godine

“Ko kaže da žene ne znaju parkirati” – GirlTHing










PROFIL KANDIDATA:

GIRL THING

KATEGORIJA: OBRAZOVANJE

MJESTO: MJESTO

Totalno pozitivna ličnost godine Radio Kameleona vam predstavlja Girl Thing. Udruženje mladih žena “GirlTHing” osnovano je u septembru 2020. godine kao neprofitna organizacija sa glavnim  ciljem da osnaži mlade žene I djevojke u procesu obrazovanja u IT struci. Za GirlTHing možete glasati OVDJE.

Iz GirlTHing za Radio Kameleon su nam rekli koje je njihovo najveće postignuće u protekloj godini:

“Naše najveće postignuće je bio projekat “Explore new borders” koji je za cilj imao osnaživanje mladih djevojaka i djevojčica prije svega, na polju informaciono-komunikacionih (IKT) tehnologija kroz različite radionice. U sklopu tog projekta održano je 12 različitih radionica za djevojke i djevojčice osnovnih i srednjih škola. 110 mladnih smo na nekin način izvući iz kuća poštivajući naravno higijenskoepidemiološke mjere. Također, 17.09.2020. godine zvanično smo registrovani kao udruženje.”

GirlTHing je kandidat za Totalno pozitivnu ličnost godine za kategoriju Obrazovanje.

Za GirlTHing možete glasati OVDJE.

Više o GirlTHing možete pročitati dalje u tekstu:

Udruženje mladih žena “GirlTHing” osnovano je u septembru 2020. godine kao neprofitna organizacija sa glavnim  ciljem da osnaži mlade žene I djevojke u procesu obrazovanja u IT struci. Prije zvaničnog osnivanja, “GirlTHing” je radio kao ogranak. Studentskog vijeća Fakulteta elektrotehnike u Tuzli. Osoba koja nas je okupila 28.12.2018. godine I koja je I danas uz nas jeste profesorica Alma Šećerbegović.

U narednom periodu imamo za cilj da povećamo broj naših članova, da aktiviramo mladedjevojke da rade na realnim projektima tokom školovanja i na taj način budu spremnije zasve konkurentnije tržište rada.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button