Tuzla

Pri kraju radovi na objektu vrijednom 150 miliona KM: Tuzla dobija Mellain centar (FOTO)










Kompanija “Uni Bristol” iz Tuzle privodi kraju radove na hotelskom dijelu Mellain centra u Tuzli, građevine koja svojim modernim izgledom predstavlja jedan od najljepših objekata u regionu.

Kompleks Mellain nalazi se na lokaciji bivšeg Hotela Bristol, a po završetku radova, bit će poslovni, stambeni, turistički i lječilišno- rehabilitacioni centar na 87.000 m2, čija se vrijednost investicije procjenjuje na 150 miliona KM.

Banjsko lječilište

Posebu pažnju investitori su posvetili lječilištu slanom vodom. Dodatna pogodnost hotela je i direktna veza sa banjskim lječilištem i slanim bazenom.

-Koncept koji je zamišljen nije doveden do kraja. Mi planiramo i specijalističku ordinaciju u okviru lječilišta. Tu mislimo o internističkoj, ginekološkoj, neurološkoj, te ordinaciji porodične medicine. Također, planirana je i ordinacija za uho, grlo, nos – kazao je Samir Karabegović, direktor lječilišta slana banja Mellain kompleksa.

Instalirani su trenutno najmoderniji medicinski uređaji koji se koriste u svijetu medicine.

-Posebno želimo istaći ‘T Care’ aparat koji je višenamjenski, a uz Beograd, jedini smo grad iz regiona koji ga trenutno posjeduje. Slana soba je poseban dio našeg lječilišta. Ona osim ljekovitih svojstava, očarava ambijentom i najmodernijom opremom za provođenje postupka u liječenju inhalacija i liječenja dišnih puteva i kože – kaže Karabegović.

Zdrav život

Kompleks će prema ranijim najavama imati tri bazena. Pored bazena poluolimpijskih dimenzija, tu je i bazen sa slatkom vodom dimenzija 25 x 13 metara, dok je bazen sa slanom vodom nešto manjih dimenzija i drugačijeg oblika, a koristit će poliklinici za banjsko liječenje.

-Imamo tri bazena, centar za masaže, četiri saune, kafe bar, te vrhunsko opremljenu teretanu i fitnes centar, gdje posjetioci mogu koristiti savremene sprave svjetskog proizvođača ‘Technogym’. Ovo je idealno mjesto za trening, relaksaciju i zdrav način života – rekao nam je Azur Tinjić, voditelj sportsko-rekreativnog centra.

Izvor: faktor



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button