SvijetVijesti

Biden okrivio Putina za sve veći priliv izbjeglica u SAD
Američki predsjednik Joe Biden otvorio je Samit Amerika na kojem je pozvao na jedinstvo regiona. On je prilikom obraćanja, između ostalog, izjavio da je razlog sve većeg priliva izbjeglica u Sjedinjene Američke Države pogoršanje globalne ekonomije zbog rata koji je pokrenuo ruski predsjednik Vladimir Putin protiv Ukrajine, javlja Anadolu Agency (AA).

Govoreći na Samitu Amerika u Los Anđelesu, u Kaliforniji, Biden je rekao kako je demokratija najvažniji faktor razvoja te kako demokratiju treba poduprijeti saradnjom među zemljama. Spominjući priliv izbjeglica u Sjedinjene Američke Države, posebno iz zemalja Srednje i Južne Amerike, Biden je rekao:

“Globalni pritisci inflacije su se pogoršali s Putinovim brutalnim ratom protiv Ukrajine. Porodicama je postalo teže zadovoljiti svoje potrebe. Svi ti čimbenici uzrokuju priliv izbjeglica na zapadnoj hemisferi.”

Kazao je također kako je uspostavljeno novo ekonomsko partnerstvo sa zemljama Amerike i to će pomoći ekonomijama da se uzdignu. Mnogi su demonstranti protestovali protiv američkog predsjednika u područjima gdje je prolazio njegov konvoj.Izvor
Avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button