Tehnologija

Video- MRZITE VELIKE MOBITELE: Ovo je najmanji 4G pametni telefon na svijetu, košta samo










Na platformi za zajedničko financiranje Kickstarter početkom svibnja pojavila se kampanja koja je već u prvih nekoliko dana višestruko premašila inicijalno traženih 30 hiljada američkih dolara.

Projekt Jelly prikupio je do završetka ovog teksta gotovo 280 hiljada dolara na Kickstarteru, u kampanji u kojoj ide na sve ili ništa i koja će trajati još 33 dana.

U pitanju je najmanji 4G/LTE pametni telefon na svijetu, s LCD zaslonom dijagonale 2,45 inča (62,2 milimetra) i Googleovim mobilnim operativnim sustavom Android 7 Nougat.

U kineskoj tvrtki Unihertz, koja stoji iza Jellyja, kažu kako je osmišljen kao zamjena za naš glavni pametni telefon, recimo na putu ili na plaži, koja može poslužiti i kao 4G hotspot. Ili kao igračka za vaše dijete.

U mobitel dimenzija 9,1 puta 4 centimetra ugradili su četverojezgreni procesor radnog takta 1,1 GHz, dvije kamere i bateriju kapaciteta 950 mAh, koja bi trebala potrajati tri dana te GPS i žiroskop.

Osnovna verzija ponudit će gigabajt RAM-a i osam GB memorije, dok će naprednija Jelly Pro imati dva GB RAM-a i 16 GB memorije.

Obje će podržavati dvije kartice nano SIM (4G i GSM/2G), kao i karticu microSD koja će omogućavati proširenje memorije do 256 GB. Hm, možda bi to mogao biti zgodan priručni player…

Jelly će biti dostupan u bijeloj, plavoj i crnoj boji. U Unihertzu obećavaju godinu dana jamstva.

Najavljena prodajna cijena je 59 američkih dolara.

Izvor: slobodna-bosna.ba
Foto: Uniherz



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button