TehnologijaVijestiZanimljivosti i zabava

U budućnsti, bogataši će moći živjeti zauvijek, implementirajući svoj mozak u robote










U budućnosti, ultra bogataši moći će presaditi svoj mozak u stvarne robote i postići razinu besmrtnosti.

To je prema primijećenom futurističkom dr. Ianu Pearsonu koji je objasnio da će ovi milijarderi moći financirati posebne robote na bazi silikona s posebnim sposobnostima izravno iz onoga što smatramo naučnom fantastikom.

“Ne bi bilo potrebe za kloniranjem ljudi. Možemo stvoriti androide u stilu Westworld-a s tvrdim kosturima”, rekao je on za Daily Star. “Na njima bi se vlakna nalik mišićima uzgajala u ljudsko tijelo, a bila bi i 10-15 puta jača od ljudskog mišića.”

Argumentirajući svoje stajalište dalje, dr. Pearson kaže da su njegova predviđanja izgrađena na trenutnoj razini tehnologije koju vidimo u svijetu danas. Implantati mrežnice i mikročipovi ispod kože već su ovdje, pa je izvedivo da ćemo možda moći vratiti svoje misli i sjećanja na računalo.

“Zamislite to kao dodavanje nastavka mozgu, slično dodavanju zimnice u kuću”, rekao je.

Dr Pearson vjeruje da će se u narednih 40 godina ta predviđanja obistiniti:

“Do 2060. godine ovo bi moglo postati više mainstream”, rekao je on za Star.

Nadalje, neke od ovih besmrtnih tehnologija biti će samo za ultra bogat narod, i neće tek tako biti dostupne pukim smrtnicima.

“Možete čak i živjeti kao kućni ljubimac, možda kao mačka ako bi se android tako napravio.”

Dok čekamo da se budućnost suoči s ovim zanimljivim idejama, možete dobiti neki osjećaj o tome kakav bi trebao biti zahvaljujući Netflixu. Netflix već ima originalnu seriju pod nazivom Altered Carbon.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button