Tuzla

Maid Porobić: Mi smo ubjedljivo najjeftinija turistička destinacija
Tuzlanska panonska jezera predstavljaju jednu od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini.

Svakog ljeta panonska jezera posjete stotine hiljada turista kako iz BiH, tako i iz zemalja regiona i svijeta.

Ono što je izazvalo negativne reakcije građana jeste činjenica da će tokom ove sezone karta na Panonskim jezerima biti skuplja, odnosno koštat će šest konvertibilnih maraka radnim danima, a tokom vikenda osam KM.

Tim povodom razgovarali smo sa Maidom Porobićem, direktorom JKP Pannonica Tuzla, koji nam je ispričao pojedinosti o poskupljenjima karte, kao i o tome koliko su Panonska jezera povoljna u odnosu na ostale turističke destinacije:

“Mi smo analizirali tržište sličnih objekata u BiH. Mi smo i sa ovim novim cijenama ubjedljivo najjeftinija turistička destinacija. Samo na Pannonici možete unijeti i svoju hranu, i svoje piće i svoj plažni mobilijar, čisto u svrhu da naš gost što jeftinije prođe. Takvu vrstu pogodnosti možete dobiti jedino na Pannonici. U odnosu na prošlu godinu prosječno poskupljenje cijena je 22%. Razlog tom poskupljenju je jednostavno veliki skok cijena svih naših ulaznih parametara, tako da je to poskupljenje od 22 posto minimalno.”

Porobić je na kraju istakao da je za ovu sezonu prodato oko 7300 sezonskih ulaznica, što govori u prilog da je veliko interesovanje građana Tuzle  za Pannonicu.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button