Preporučujemo

Dr. sc. Vedad Pašić: Studiranje na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli je pravi izbor za vašu budućnost
Nakon završetka srednje škole svi učenici se nalaze na životnoj raskrsnici i u samo nekoliko dana treba da odluče čime će se baviti cijeli život. Izabrati pravi fakultet nikad nije bilo lako. Radio Kameleon će zato u saradnji sa UNTZ pokušati transparentnije prikazati prednosti fakulteta.

Danas pričamo sa dekanom Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Dr.sc. Vedadom Pašićem, koji će nam predstaviti rad fakulteta, upisnu politiku i čime se to studenti mogu baviti nakon završenog studija. 

Možda će Vas zanimati i:

Pogledajte cijeli razgovor:

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli jedan je od najatraktivnih fakulteta za studiranje na Univerzitetu u Tuzli, iz vrlo prostog razloga –njihovih svršenih studenata skoro pa nema na berzi rada!

Svi studijski programi PMF su licencirani, odobreni za korištenje od strane relevantnih stručnjaka, a svi studenti aktivno učestvuju u programima razmjene bez gubitka kontinuiteta školovanja, te učestvuju u naučnoistraživačkom radu i projektima.

Potpisivanje sporazuma o akademskoj suradnji sa PMF Zagreb
Potpisivanje sporazuma o akademskoj suradnji sa PMF Zagreb

Poseban akcenat stavljen je na međunarodnu suradnju i proteklom periodu PMF je potpisao sporazume o suradnji sa Univerzitetima u FrakfurtuUniverzitetu na Malti, ICRANet institutom u Italiji, PMF Zagreb i mnogim drugim visokoškolskim i privrednim subjektima u zemlji, regionu i Europi.

Za više informacije, posjetite stanicu fakulteta klikom OVDJE ili ih pratite na Facebook-uInstagramuTwitteru i YouTubeu.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button