BiH

Bez žrtava i povrijeđenih u požaru u Bihaću
Dijelovi fabrike za proizvodnju stiropora iz izolacionih materijala Austotherm dalje gore. Bihaćka policija dojavu o požaru primila je jutros u 7:15 sati, a odmah po izlasku dežurnih policajaca na teren, obaviještena je i vatrogasna brigada.

Ovo je potvrdio portparol MUP-a Unsko-sanskog kandona Adnan Beganović. Prema njegovim riječima za sada, velika materijalna šteta je jedina posljedica požara.

Možda će Vas zanimati i:

Nema povrijeđenih, niti stradalih u vatrenoj stihiji koja je zahvatila fabriku otvorenu 2008. godine od strane austrijskog investitora.

Prema Beganovićevim tvrdnjama saobraćaj na dijelu puta uz fabriku u naselju Turija je zatvoren, a o požaru je obaviješteno i kantonalno tužilaštvo koje je izdalo nalog o vršenju uviđaja odmah po gašenju požara.

Vatrogasna jedinica Bihać na terenu je uz sve raspoložive snage, a građanima je izdato važno upozorenje.

“Obavještavamo mještane naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac da zbog velike količine dima izbjegavaju do daljnjeg boravak na otvorenom te da zatvore prozore na porodičnim kućama i ostalim objektima stanovanja,” saopštili su bihaćki vatrogasci.

Izvor
Ba.n1info.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button