Svijet

U Jadranskom moru nestalo pet članova posade italijanskog tegljača

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske saopšteno je da je u toku koordinisana akcija traganja i spašavanja za pet članova posade tegljača “Franco P”, koji je plovio pod italijanskom zastavom.

Članovi posade nestali su usljed havarije koja se u noćnim satima, u srijedu, dogodila na liniji razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije u Jadranskom moru.

U akciji traganja i spašavanja, koju predvode Središnjica za traganje i spašavanje na moru – MRCC Rijeka i MRCC Roma, jedna je osoba spašena, a za preostalih pet članova posade tegljača još se traga – navodi se u saopćenju.

MRCC Rijeka informaciju o potonuću tegljača zaprimilo je u srijedu oko 21 sat, od kada traje zajednička akcija traganja i spašavanja u koju je uključena Italijanska obalna straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom “Danče”, Jadroplov s brodom “Split” te pet brodova koji su se nalazili u blizini – jahta “Anna”, teretni brod “Comanche”, tegljač “Paul” te tankeri “Astrea” i “Crown 2”.

Izvor
Hayat.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro