BiH

Treći TCM -Sarajevski maraton na ulicama Sarajeva i Istočnog Sarajeva 3.jula

Sportska manifestacija 3. TCM Sarajevski maraton održat će se u nedjelju, 3. jula 2022. godine sa startom i ciljem na trgu – Vijećnica. Moći ćete odabrati jednu od tri utrke iz programa – Memorijalna utrka “Osman Junuzović” 5K, Polumaraton ili Maraton.

Za subotu, 2. jul, pripremljene su dječije utrke sa startom u 10 sati na Vilsonovom šetalištu, konferencija “Moj put na Olimpijske igre” sa Oliverom Jevtić (SRB), Luciom Kimani (BIH) i Slađanom Perunović (CG) uz moderaciju Mirzeta Halilovića – Valtera, u Međunarodnom centru za djecu i omladinu ”Grbavica”.

Otvaranje 3. TCM Sarajevskog maratona će se održati u subotu u 19 sati na trgu Vijećnica uz pasta party, koncert rock banda iz Srebrenice ”Radinka dragstor i Penta poderato”, te bogatu nagradnu lutriju.

Za sve učesnike manifestacije u suradnji sa prijateljima osiguran je besplatan ulazak u Olimpijski muzej.

Budući da imaju želju da od Sarajeva naprave regionalni centar cestovnog trčanja, za razliku od prošle godine uvrstili su u ponudu i polumaraton, koji svojom konfiguracijom predstavlja najbržu polumaratonsku trasu u regionu.

TCM Sarajevski maraton je jedinstvena maratonska utrka u ovom dijelu Svijeta koja povezuje dva Grada, Sarajevo i Istočno Sarajevo, trči se jedan krug, a duž trase je osigurano 14 okrepnih stanica.

Naravno, sve tri utrke imaju AIMS certifikat.

Osiguran je i najbogatiji novčani nagradni fond u Bosni i Hercegovini, te će se novčane nagrade dodijeliti najbržim maratoncima i maratonkama (1. 1500,00KM, 2. 800,00 KM, 3. 500,00 KM, 50./100./150./200. mjesto po 50,00 KM), najbržim polumaratoncima i polumaratonkama (1. 800,00KM, 2. 500,00 KM, 3. 300,00 KM), najbržim na 500 m  (1. 300,00KM, 2. 200,00 KM, 3. 100,00 KM), uz mogućnost dodatnih novčanih benefita ako se distance istrče brže od određenih limita.

Svoje mjesto u startnoj zoni možete osigurati prijavom na jedan od linkova:

Memorijalna utrka “Osman Junuzović” 5K: Prijava natjecatelja na utrku :: TCM sarajevski maraton – Memorijalna utrka „OSMAN JUNUZOVIĆ“ 5000m :: Stotinka Timing

Polumaraton: Prijava natjecatelja na utrku :: TCM sarajevski maraton – POLUMARATON 21K :: Stotinka Timing

Maraton: Prijava natjecatelja na utrku :: TCM – SARAJEVSKI MARATON :: Stotinka Timing

Za naše mališane, u subotu, 02. jula sa početkom u 10:00 sati organiziramo ekološku “KIDS RUN” na Vilsonovom šetalištu. Utrke su namijenjene djeci uzrasta od 6 do 14 godina, a svoju startninu osiguravaju donošenjem 20 kom PET ambalaže. Link za prijavu je: Prijava za “TCM SARAJEVSKI MARATON – KIDS RUN” – Google Forms

Podršku projektu pružili su: BH Telecom dd, Sarajevski kiseljak doo, One World Sport Association, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Turistička zajednica KS, Guma M, Carlsberg BH, Olimpijski komitet BiH, Gradski muzeji, Općina Stari Grad Sarajevo, Općina Novo Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button