LifestylePreporučujemoU fokusu

Treći Festival bh. vina i hrane u Tuzli: Domaći proizvodi za naše bolje sutra (FOTO)













Povodom Trećeg festivala bh. vina i hrane koji će biti održan u Tuzli, na Trgu slobode, 5. i 6. oktobra 2017. godine, danas je u Bingo City Centru održana konferencija za medije.

Adnan Aliefendić, predsjednik Udruženja Bh. festival istakao je kako je ovaj projekat od velikog kulturnog značaja za BiH, Tuzlanski kanton i Grad Tuzlu.

“Festival bh. vina i hrane je ozbiljan gastro-turistički događaj koji su prepoznali brojni vinari iz naše zemlje. U pitanju je jedini festival na kojem se predstavlja domaća proizvodnja, dok su ostali festivali regionalnog karaktera. Predstaviće se više od 30 izlagača, a u sklopu festivala organizujemo radionice i druge sadržaje”, kazao je Aliefendić.

Kompanija Bingo i ove godine je partner ovog projekta.

“Naš dugoročni cilj je podrška našoj proizvodnji. Raduje nas činjenica da je festival premješten na još veći prostor i što će građani imati priliku probati domaće delicije i domaća vina”, izjavila je Tatjana Paunoski, iz Službe marketinga kompanije Bingo Tuzla.

Ovaj Festival podržala je i Vlada TK. Ministar saobraćaja, trgovine i turizma Mirsad Gluhić pohvalio je organizatore istog, te pojasnio zbog čega je on bitan.

“Hoću da naglasim važnost kupovine domaćih proizvoda, jer su ekonomisti procijenili da tada oko 80 posto ukupnog novca ostaje u BiH, a 20 posto ide vani. To sve može rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta. Cilj je da se promijeni svijest građana TK o kupovini domaćih proizvoda”, dodao je Gluhić.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button