SvijetVijesti

Ruski oligarh tvrdi: Putin je smrtno bolestan

Godinama se spekulira o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina, a takvih spekulacija je sve više otkad je naredio invaziju na Ukrajinu. Portal New Lines sad je objavio da je došao do audiosnimke oligarha bliskog Kremlju koji kaže da je Putin “jako bolestan” te da ima “rak krvi” iako ne specificira tip karcinoma od kojeg navodno boluje ruski predsjednik.

FSB-u poslan strogo povjerljivi dokument

Oligarh tvrdi da je o tome u sjedište ruske sigurnosno-obavještajne agencije FSB (nasljednik sovjetskog KGB-a) poslan “strogo povjerljivi dokument,” baš kao i svim regionalnim direktorima FSB-a.

Kristo Grozev, istraživač Bellingcata, ugledne stranice za forenziku i analizu obavještajnih podataka, rekao je: “U dokumentu se naređuje regionalnim direktorima da ne vjeruju glasinama o predsjednikovom zdravstvenom stanju.”

“Dobili su instrukcije da djeluju protiv svih takvih glasina koje bi se mogle raširiti po lokalnim odjelima FSB-a. Prema izvoru iz jedne od regionalnih jedinica, koji je vidio dokument, ovakva naredba bez presedana imala je suprotan učinak jer sad većina časnika FSB-a vjeruje da Putin zaista boluje od ozbiljne bolesti,” rekao je Grozev

Moguće je da ga protivnici pokušavaju prikazati ranjivim

New Lines navodi nedavna zapažanja o promjenama fizičkog izgleda Vladimira Putina – od načina na koji hoda do izgleda lica, koje je podbuhlo, što bi moglo značiti da uzima lijekove.

Ashley Grossman, profesor endokrinologije s Oxforda, rekao je za New Lines: “Putin je uvijek izgledao kao da je u formi. No u zadnjih par godina njegovo lice i vrat izgledaju puno deblje. Takav izgled je kompatibilan s korištenjem steroida.”

CNN podsjeća da takve tvrdnje ne mogu biti provjerene, što navodi i New Lines, te bi naprosto mogle značiti da oni u Rusiji koji žele svrgnuti Putina šire takve glasine kako bi uvjerili istomišljenike da je Putin ranjiv.

Izvor
Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro