BiH

Dodik mladima, borcima i penzionerima pred izbore dijeli po 100 KM

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je najavio da će mladi, penzioneri i borci u Republici Srpskoj dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM.

“Da se osigura jednokratna podrška, prije svega mladima od 18 do 30 godina u iznosu od 100 KM, a koje treba isplatiti do kraja trećeg kvartala ove godine. Borcima i penzionerima također po 100 KM,” najavio je nakon današnje sjednice Predsjedništva SNSD-a u Banjoj Luci.

Možda će Vas zanimati i:

Dodik je naglasio da će za isplatu ove pomoći iz budžeta biti potrebno 50 miliona KM. Govoreći o tome zašto je donijeta ovakva odluka, izjavio da se time želi pomoći mladima da, kako je rekao, mogu kupiti knjige za školu i fakultet, a da borci i penzioneri mogu kupiti ogrjev za predstojeću zimu.

Ovakva odluka vladajućih u Republici Srpskoj donesena je nekoliko mjeseci uoči Općih izbora koji su raspisani za 2. oktobar. Ovakvu finansijsku pomoć davala je i vlast u Srbiji 2020., također u izbornoj godini. S obzirom na to, ovakav potez je i dio predizbornih aktivnosti.

Dodik je danas poručio da je protiv prolongiranja Općih izbora. Za podsjetiti je predsjednik HDZ-a Dragan Čović, koalicioni partner SNSD-a, smatra da nema uslova za održavanje izbora, jer nisu dogovorene izmjene Izbornog zakona.

Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro