Tuzlanski kanton

Mevludin Čeliković: Štete na farmi Milo Selo se još uvijek sumiraju

Farmu Milo Selo, koja se nalazi na Ozrenu kod Lukavca, 6. maja zadesio je stravičan požar.

Tom prilikom stradao je veliki dio stočnog fonda, a ono najvažnije u svemu je da nije bilo ljudskih žrtava.

Možda će Vas zanimati i:

Ovo mjesto važilo je, osim za kvalitetnu hranu koju proizvode, i za jedno izletište na koje su nerijetko dolazile porodice kako bi uživale u prirodi.

O djelatnostima Milog Sela, kao i o štetama usljed požara, nešto više je rekao vlasnik Mevludin Čeliković:

“To je mjesto koje je bilo lokacija za proizvodnju zdrave hrane po ekološkim principima. Mjesto gdje je jako puno djece i odraslih provodilo vrijeme. Međutim, nesretan slučaj je htio da se desi to što se desilo i štete u ovom momentu se još uvijek sumiraju. Ono na čemu sam ja zahvalan je da nije bilo ljudskih žrtava, a materijalna šteta je ogromna, posebno iz ugla firme koja na našoj regiji je ekološka priča i mjesto gdje su mnogi nalazili svoj mir te uživali i u proizvodima i u ambijentu.”

Kako nam je rekao Čeliković, pomoć za farmu Milo Selo već je počela stizati:

“Ja se moram zahvaliti gradonačelniku Lukavca i svim službama jer su maksimalno brzo reagovali i dali podršku. Također smo imali i jako puno poziva od privatnih osoba da nam na neki način pomognu. Trenutna situacija je jako teška, ali vjerujem da ćemo uz pomoć zajednice uspjeti sve vratiti i nastaviti sa radom. Ono što je nas posebno dirnulo jesu svi ljudi koji su nesebično iskazali spremnost i želju da nam pomognu u ovoj situaciji kako bi i sačuvali radna mjesta i spasiti preostali stočni fond.”

Na farmi Milo Selo je zaposleno 20-ak ljudi, a tu je i mreža kooperanata kojima je u ovim trenucima od velikog značaja svaka moguća pomoć, a jedan od načina na koji se može pomoći ovoj farmi jeste i kupovinom njihovih proizvoda koje možete pogledati OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro